Töltött dagadó recept

Hozzávalók:
- egy dagadó
- kilenc
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy csokor petrezselyem
- egy vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- egy csirke mája
- gomba
- egy pritamin paprika
- kenyér
- bacon
- majoránna
- oregánó
- bors
- só
Elkészítése:
Egy tetszőleges nagyságú dagadót veszünk. 6 db tojást keményre főzünk, majd ha kihűlt megpucoljuk és összetörjük. Ehhez a tojáshoz adjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, petrezselymet, gombát, májat. A maradék tojást nyersen hozzákeverjük. Egy szelet kenyeret apróra kockázunk, majd serpenyőben kicsit megpirítjuk és hozzákeverjük a töltelékhez. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk.
( A dagadót nem szoktam sózni mert én előző nap összerakom és hagyom másnapig, hogy az ízek kicsit beivódjanak a húsba. )
Ha a dagadóba beletöltöttük a tölteléket a bacont szépen rátesszük a tetejére, az aljára nem érdemes mert csak nagyon leég és az annyira nem nyerő.
Ha ezekkel megvagyok egy alufóliába szépen becsomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe egészen másnapig. Másnap kivesszük a hűtőből és úgy ahogy van, fóliástól betesszük az előmelegített sütőbe. Én legalább 1-1,5 órát szoktam hagyni a fóliába sülni majd kicsomagolom és kicsit megpirítom, ez legalább még 30 perc. Biztosra kell menni, hogy teljesen átsüljön :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »