Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • egy dagadó
    • kilenc  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy csokor petrezselyem
    • egy vöröshagyma
    • pár gerezd fokhagyma
    • egy csirke mája
    • gomba
    • egy pritamin paprika
    • kenyér
    • bacon
    • majoránna
    • oregánó
    • bors

    Elkészítése:
    Egy tetszőleges nagyságú dagadót veszünk. 6 db tojást keményre főzünk, majd ha kihűlt megpucoljuk és összetörjük. Ehhez a tojáshoz adjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, petrezselymet, gombát, májat. A maradék tojást nyersen hozzákeverjük. Egy szelet kenyeret apróra kockázunk, majd serpenyőben kicsit megpirítjuk és hozzákeverjük a töltelékhez. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk.
    ( A dagadót nem szoktam sózni mert én előző nap összerakom és hagyom másnapig, hogy az ízek kicsit beivódjanak a húsba. )
    Ha a dagadóba beletöltöttük a tölteléket a bacont szépen rátesszük a tetejére, az aljára nem érdemes mert csak nagyon leég és az annyira nem nyerő.
    Ha ezekkel megvagyok egy alufóliába szépen becsomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe egészen másnapig. Másnap kivesszük a hűtőből és úgy ahogy van, fóliástól betesszük az előmelegített sütőbe. Én legalább 1-1,5 órát szoktam hagyni a fóliába sülni majd kicsomagolom és kicsit megpirítom, ez legalább még 30 perc. Biztosra kell menni, hogy teljesen átsüljön :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá