Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tetszőleges nagyságú dagadót veszünk. 6 db tojást keményre főzünk, majd ha kihűlt megpucoljuk és összetörjük. Ehhez a tojáshoz adjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, petrezselymet, gombát, májat. A maradék tojást nyersen hozzákeverjük. Egy szelet kenyeret apróra kockázunk, majd serpenyőben kicsit megpirítjuk és hozzákeverjük a töltelékhez. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk.
( A dagadót nem szoktam sózni mert én előző nap összerakom és hagyom másnapig, hogy az ízek kicsit beivódjanak a húsba. )
Ha a dagadóba beletöltöttük a tölteléket a bacont szépen rátesszük a tetejére, az aljára nem érdemes mert csak nagyon leég és az annyira nem nyerő.
Ha ezekkel megvagyok egy alufóliába szépen becsomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe egészen másnapig. Másnap kivesszük a hűtőből és úgy ahogy van, fóliástól betesszük az előmelegített sütőbe. Én legalább 1-1,5 órát szoktam hagyni a fóliába sülni majd kicsomagolom és kicsit megpirítom, ez legalább még 30 perc. Biztosra kell menni, hogy teljesen átsüljön :)