Pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb filé kockára vágva
- 50 dkg zöldborsó
- 15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 paradicsom kockára vágva
- 1 tv paprika kockára vágva
- 2 karika csípős zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsiradék
- 1 kis pohár lm tejföl
- 2 ek kukoricakeményítő
- ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és majoránna
Elkészítése:
A szalonnát a zsiradékon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre párolom.
A pulykacombot a hagymás, szalonnás egyvelegre teszem és néha megkeverve addig pirítom, míg a hús kifehéredik. Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, takarék lángon 40 percig főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és további 20 perc alatt készre főzöm.
A tejfölt belekeverem a húsos raguba, valamint a keményítőt feloldom 1 dl hideg vízben és ezt is a húshoz keverem és újra felforralom.
Frissen kifőtt gluténmentes galuskával tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »