Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykatokány recept

Pulykatokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg pulykacomb filé kockára vágva
    • 50 dkg zöldborsó
    • 15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
    • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
    • 1 paradicsom kockára vágva
    • 1 tv paprika kockára vágva
    • 2 karika csípős zöldpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsiradék
    • 1 kis pohár lm tejföl
    • 2 ek kukoricakeményítő
    • ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és majoránna

    Elkészítése:

    A szalonnát a zsiradékon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre párolom.

    A pulykacombot a hagymás, szalonnás egyvelegre teszem és néha megkeverve addig pirítom, míg a hús kifehéredik. Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, takarék lángon 40 percig főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és további 20 perc alatt készre főzöm.

    A tejfölt belekeverem a húsos raguba, valamint a keményítőt feloldom 1 dl hideg vízben és ezt is a húshoz keverem és újra felforralom.

    Frissen kifőtt gluténmentes galuskával tálalom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá