Pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb filé kockára vágva
- 50 dkg zöldborsó
- 15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 paradicsom kockára vágva
- 1 tv paprika kockára vágva
- 2 karika csípős zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsiradék
- 1 kis pohár lm tejföl
- 2 ek kukoricakeményítő
- ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és majoránna
Elkészítése:
A szalonnát a zsiradékon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre párolom.
A pulykacombot a hagymás, szalonnás egyvelegre teszem és néha megkeverve addig pirítom, míg a hús kifehéredik. Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, takarék lángon 40 percig főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és további 20 perc alatt készre főzöm.
A tejfölt belekeverem a húsos raguba, valamint a keményítőt feloldom 1 dl hideg vízben és ezt is a húshoz keverem és újra felforralom.
Frissen kifőtt gluténmentes galuskával tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »