Pulykatokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb filé kockára vágva
- 50 dkg zöldborsó
- 15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 paradicsom kockára vágva
- 1 tv paprika kockára vágva
- 2 karika csípős zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsiradék
- 1 kis pohár lm tejföl
- 2 ek kukoricakeményítő
- ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és majoránna
Elkészítése:
A szalonnát a zsiradékon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre párolom.
A pulykacombot a hagymás, szalonnás egyvelegre teszem és néha megkeverve addig pirítom, míg a hús kifehéredik. Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, takarék lángon 40 percig főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és további 20 perc alatt készre főzöm.
A tejfölt belekeverem a húsos raguba, valamint a keményítőt feloldom 1 dl hideg vízben és ezt is a húshoz keverem és újra felforralom.
Frissen kifőtt gluténmentes galuskával tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.