Pulykatokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykacomb filé kockára vágva
  • 50 dkg zöldborsó
  • 15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 paradicsom kockára vágva
  • 1 tv paprika kockára vágva
  • 2 karika csípős zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsiradék
  • 1 kis pohár lm tejföl
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és majoránna

Elkészítése:

A szalonnát a zsiradékon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre párolom.

A pulykacombot a hagymás, szalonnás egyvelegre teszem és néha megkeverve addig pirítom, míg a hús kifehéredik. Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, takarék lángon 40 percig főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és további 20 perc alatt készre főzöm.

A tejfölt belekeverem a húsos raguba, valamint a keményítőt feloldom 1 dl hideg vízben és ezt is a húshoz keverem és újra felforralom.

Frissen kifőtt gluténmentes galuskával tálalom.

Jó étvágyat!