Tojással töltött fasírtrúd recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát.
Alaposan összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.
Egyenként egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapogatjuk. Középre helyezünk 4-4 tojást, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudakat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske tyúkzsírral, majd belefektetjük a rudakat. Lekenjük egy egész, kicsit felvert tojással. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha kicsit hűlt, szépen szeletelhető.
Tipp:
2 közepes rúd lesz ebből az adag masszából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »