Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojással töltött fasírtrúd recept

Tojással töltött fasírtrúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre főzve
    • 1 kg sertés darált hús
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 ek zsemlemorzsa
    • 1 kk só
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni a rudakat
    • 2 ek tyúkzsír a tepsibe

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát.
    Alaposan összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.

    Egyenként egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapogatjuk. Középre helyezünk 4-4 tojást, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudakat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.

    Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske tyúkzsírral, majd belefektetjük a rudakat. Lekenjük egy egész, kicsit felvert tojással. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedjük.

    Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
    Ha kicsit hűlt, szépen szeletelhető.

    Tipp:

    2 közepes rúd lesz ebből az adag masszából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá