Tojással töltött fasírtrúd

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kisebb tojás keményre főzve
  • 1 kg sertés darált hús
  • 3 nagyobb tojás
  • 16 ek zsemlemorzsa
  • 1 kk só
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 egész tojás lekenni a rudakat
  • 2 ek tyúkzsír a tepsibe

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát.
Alaposan összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.

Egyenként egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapogatjuk. Középre helyezünk 4-4 tojást, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudakat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.

Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske tyúkzsírral, majd belefektetjük a rudakat. Lekenjük egy egész, kicsit felvert tojással. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha kicsit hűlt, szépen szeletelhető.

Tipp:

2 közepes rúd lesz ebből az adag masszából.