Tésztával töltött húsrolád recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 600 g darált hús
- 2 szelet kenyér (héj nélkül, tejbe áztatva és kinyomkodva)
- 1 vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lehet főzve is beletenni, akkor 2 db kell)
- só
- bors
- 300 g makaróni tészta
- sajt
- tejföl
Elkészítése:
A húst, a hagymát és a kenyeret ledaráljuk húsdarálón. A főtt tojást is, ha szeretnénk beletenni, daráljuk le. Ha nyers tojást használunk, csak tegyük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. 30 percet hagyjuk pihenni letakarva.
A húst fóliára kinyújtjuk, egyenletesre nyomkodjuk. Rátesszük a sós, lobogó vízben kifőtt tésztát, erre a reszelt sajtot, és feltekerjük.
Alufóliába tekerve sütjük 180°on 45 percig, majd levesszük róla a fóliát, és a tetejét megszórjuk sajttal.
Még így is sütjük 10-15 percig, amíg megpirul a sajt.
Tipp:
Én szoktam még bele is és rá is kenni tejfölt a sajt alá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.