Tésztával töltött húsrolád recept
Hozzávalók:
- 600 g darált hús
- 2 szelet kenyér (héj nélkül, tejbe áztatva és kinyomkodva)
- 1 vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lehet főzve is beletenni, akkor 2 db kell) - só
- bors
- 300 g makaróni tészta
- sajt
- tejföl
Elkészítése:
A húst, a hagymát és a kenyeret ledaráljuk húsdarálón. A főtt tojást is, ha szeretnénk beletenni, daráljuk le. Ha nyers tojást használunk, csak tegyük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. 30 percet hagyjuk pihenni letakarva.
A húst fóliára kinyújtjuk, egyenletesre nyomkodjuk. Rátesszük a sós, lobogó vízben kifőtt tésztát, erre a reszelt sajtot, és feltekerjük.
Alufóliába tekerve sütjük 180°on 45 percig, majd levesszük róla a fóliát, és a tetejét megszórjuk sajttal.
Még így is sütjük 10-15 percig, amíg megpirul a sajt.
Tipp:
Én szoktam még bele is és rá is kenni tejfölt a sajt alá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

