Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tésztával töltött húsrolád recept

Tésztával töltött húsrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g darált hús
    • 2 szelet kenyér (héj nélkül, tejbe áztatva és kinyomkodva)
    • 1 vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lehet főzve is beletenni, akkor 2 db kell)
    • bors
    • 300 g makaróni tészta
    • sajt
    • tejföl

    Elkészítése:

    A húst, a hagymát és a kenyeret ledaráljuk húsdarálón. A főtt tojást is, ha szeretnénk beletenni, daráljuk le. Ha nyers tojást használunk, csak tegyük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. 30 percet hagyjuk pihenni letakarva.

    A húst fóliára kinyújtjuk, egyenletesre nyomkodjuk. Rátesszük a sós, lobogó vízben kifőtt tésztát, erre a reszelt sajtot, és feltekerjük.

    Alufóliába tekerve sütjük 180°on 45 percig, majd levesszük róla a fóliát, és a tetejét megszórjuk sajttal.

    Még így is sütjük 10-15 percig, amíg megpirul a sajt.

    Tipp:

    Én szoktam még bele is és rá is kenni tejfölt a sajt alá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá