Tésztával töltött húsrolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600 g darált hús
  • 2 szelet kenyér (héj nélkül, tejbe áztatva és kinyomkodva)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás (lehet főzve is beletenni, akkor 2 db kell)
  • bors
  • 300 g makaróni tészta
  • sajt
  • tejföl

Elkészítése:

A húst, a hagymát és a kenyeret ledaráljuk húsdarálón. A főtt tojást is, ha szeretnénk beletenni, daráljuk le. Ha nyers tojást használunk, csak tegyük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. 30 percet hagyjuk pihenni letakarva.

A húst fóliára kinyújtjuk, egyenletesre nyomkodjuk. Rátesszük a sós, lobogó vízben kifőtt tésztát, erre a reszelt sajtot, és feltekerjük.

Alufóliába tekerve sütjük 180°on 45 percig, majd levesszük róla a fóliát, és a tetejét megszórjuk sajttal.

Még így is sütjük 10-15 percig, amíg megpirul a sajt.

Tipp:

Én szoktam még bele is és rá is kenni tejfölt a sajt alá.