Tepsis-mustáros tarja hagymával burgonyával recept
Hozzávalók:
- 4 szelet tarja(pácolva)
- 6 db burgonya
- 2 db közepes vörös hagyma
- 4 szelet bacon
- 6 gerezd fokhagyma
- 6-8 ek mustár
- 2 tk sertés fűszerkeverék
- őrölt bors
- só
étolaj
Elkészítése:
A húst bepácoljuk előtt 2-3 nappal korábban mielőtt elkészítenénk. Minél többet áll a pácban, annál porhanyósabb lesz a kész hús.
Egy zárható tetejű edénybe rakjuk a húst, és minden szeletet megsózunk, borsoznuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral.
Ráöntjük az olajat, hogy befedje a húst,lezárjuk és hűtőbe tesszük minimum 1-2 napig.
A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a(megpucolt) és kb fél cm-re felkarikázott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a(megpucolt) felkarikázott vöröshagymát is, majd a bepácolt húsokat tesszük rá.
A húsok tetejére rakjuk a megtisztított félbevágott fokhagymagerezdeket, ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve, kb 180 fokon 60 percig sütjük, ekkor kivesszük rátesszük a húsra a bacon szeleteket, és fedetlenül még kb 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon.
Savanyúsággal vagy idény salátával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 tökéletes keksz recept, ami garantáltan elnyeri a tetszésed!
A kekszek egyszerűek, mégis ellenállhatatlanul finomak. Ebben a válogatásba
Tovább olvasom »12 villámgyorsan összedobható süti recept
Nincs sok időd, de valami édes finomságra vágysz? Ez a válogatás 12 szuperg
Tovább olvasom »TOP 12 csirkés főétel, amikkel pikk-pakk elkészülsz
A csirkés ételek mindig jó választások, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk
Tovább olvasom »8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz
A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomr
Tovább olvasom »Amit a szennyvíz csatorna problémáiról tudni érdemes – Nőknek és mindenkinek (x)
Briák László vízvezeték szerelő, Budapest A szennyvíz csatorna problémák ta
Tovább olvasom »12 szuper fánk, ami nélkül nincs farsang
A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, hiszen ez az időszak a vidámságról
Tovább olvasom »