Tepsis-mustáros tarja hagymával burgonyával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja(pácolva)
  • 6 db burgonya
  • 2 db közepes vörös hagyma
  • 4 szelet bacon
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6-8 ek mustár
  • 2 tk sertés fűszerkeverék
  • őrölt bors

  • étolaj

Elkészítése:

A húst bepácoljuk előtt 2-3 nappal korábban mielőtt elkészítenénk. Minél többet áll a pácban, annál porhanyósabb lesz a kész hús.

Egy zárható tetejű edénybe rakjuk a húst, és minden szeletet megsózunk, borsoznuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral.

Ráöntjük az olajat, hogy befedje a húst,lezárjuk és hűtőbe tesszük minimum 1-2 napig.

A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a(megpucolt) és kb fél cm-re felkarikázott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a(megpucolt) felkarikázott vöröshagymát is, majd a bepácolt húsokat tesszük rá.

A húsok tetejére rakjuk a megtisztított félbevágott fokhagymagerezdeket, ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve, kb 180 fokon 60 percig sütjük, ekkor kivesszük rátesszük a húsra a bacon szeleteket, és fedetlenül még kb 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon.

Savanyúsággal vagy idény salátával tálaljuk.