Téli-tavaszi sertésborda recept

Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott sertésborda
- 2 szál sárgarépa
- 16 dkg konzerv zöldborsó
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megsózott hússzeleteket a forró olajban megforgatjuk, a kis kockákra vágott répát mellédobjuk, és megsózva, lefedve, puhára pároljuk. Ha a saját levét elfőtte, a borsókonzerv levével engedjük fel. Amikor a hús már puha, a levét a liszttel besűrítjük, a leszűrt borsót beletesszük, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve, éppen csak felmelegítjük, de már nem forraljuk fel. Készíthetjük fél kilós finomfőzelék-konzervből (vagy friss borsóból, répából) is, a levében pároljuk meg a húst, és a legvégén tesszük bele a zöldségeket. Rizskörítés illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »