Tejszínes-mustáros hús recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb (de készíthetjük csirkemellből is)
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 dl olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek mustár
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál paprikakrém
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 dl húslé
- 2 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, paprikakrémet, a sűrített paradicsomot, felöntjük a húslével és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben kifőzünk egy csomag tetszőleges tésztát.
A tejszínt kikeverjük a liszttel, és a mustárral, majd hozzáadjuk a húshoz. Alaposan összeforraljuk és a tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »