Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-mustáros hús recept

Tejszínes-mustáros hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb (de készíthetjük csirkemellből is)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1/2 dl olaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek mustár
    • 1 kis doboz sűrített paradicsom
    • 1 kávéskanál paprikakrém
    • 1 kávéskanál majoránna
    • 1 dl húslé
    • 2 babérlevél
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 ek liszt a habaráshoz

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük.

    A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, paprikakrémet, a sűrített paradicsomot, felöntjük a húslével és fedő alatt puhára pároljuk.

    Közben kifőzünk egy csomag tetszőleges tésztát.

    A tejszínt kikeverjük a liszttel, és a mustárral, majd hozzáadjuk a húshoz. Alaposan összeforraljuk és a tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá