Tejszínes-mustáros hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb (de készíthetjük csirkemellből is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek mustár
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál paprikakrém
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 dl húslé
  • 2 babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek liszt a habaráshoz

Elkészítése:

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, paprikakrémet, a sűrített paradicsomot, felöntjük a húslével és fedő alatt puhára pároljuk.

Közben kifőzünk egy csomag tetszőleges tésztát.

A tejszínt kikeverjük a liszttel, és a mustárral, majd hozzáadjuk a húshoz. Alaposan összeforraljuk és a tésztával tálaljuk.