Tejfölös rakott hús burgonyával recept

Hozzávalók:
- kb 1 kg burgonya
- 7-8 szelet karaj
- kb fél liter tejföl
- 5 gerezd fokhagyma
- só,bors
- sertés fűszerkeverék
Elkészítése:
A befűszerezett húsokat hirtelen elősütjük.A maradék zsiradékot elosztjuk a tepsi aljába.A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával.
A megtisztított, meghámozott burgonyát karikára vágjuk, tepsi aljába két sort teszünk, sózzuk rétegenként, majd a fele tejfölt elosztjuk a tetején.
Ráhelyezzük az elősütött húsokat, majd befedjük a maradék karikára vágott burgonyával, tetejére pedig a maradék tejfölt elosztjuk.
Alufóliával befedjük, 200 fokon addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul, levéve az alufóliát megpirítjuk a tetejét.
A tetejére még a pirítás előtt tehetünk reszelt sajtot is.
Tipp:
Karaj helyett készülhet combból vagy baromfimellből, tarjából vagy csülökből, esetleg császárszalonnából is. Volt rá példa szafaládét vagy szalámit tettem bele. Fűszert ízlésünk szerint variálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »