Tejfölös rakott hús burgonyával recept

Hozzávalók:
- kb 1 kg burgonya
- 7-8 szelet karaj
- kb fél liter tejföl
- 5 gerezd fokhagyma
- só,bors
- sertés fűszerkeverék
Elkészítése:
A befűszerezett húsokat hirtelen elősütjük.A maradék zsiradékot elosztjuk a tepsi aljába.A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával.
A megtisztított, meghámozott burgonyát karikára vágjuk, tepsi aljába két sort teszünk, sózzuk rétegenként, majd a fele tejfölt elosztjuk a tetején.
Ráhelyezzük az elősütött húsokat, majd befedjük a maradék karikára vágott burgonyával, tetejére pedig a maradék tejfölt elosztjuk.
Alufóliával befedjük, 200 fokon addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul, levéve az alufóliát megpirítjuk a tetejét.
A tetejére még a pirítás előtt tehetünk reszelt sajtot is.
Tipp:
Karaj helyett készülhet combból vagy baromfimellből, tarjából vagy csülökből, esetleg császárszalonnából is. Volt rá példa szafaládét vagy szalámit tettem bele. Fűszert ízlésünk szerint variálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »