Tejfölös rakott hús burgonyával recept
Hozzávalók:
- kb 1 kg burgonya
- 7-8 szelet karaj
- kb fél liter tejföl
- 5 gerezd fokhagyma
- só,bors
- sertés fűszerkeverék
Elkészítése:
A befűszerezett húsokat hirtelen elősütjük.A maradék zsiradékot elosztjuk a tepsi aljába.A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával.
A megtisztított, meghámozott burgonyát karikára vágjuk, tepsi aljába két sort teszünk, sózzuk rétegenként, majd a fele tejfölt elosztjuk a tetején.
Ráhelyezzük az elősütött húsokat, majd befedjük a maradék karikára vágott burgonyával, tetejére pedig a maradék tejfölt elosztjuk.
Alufóliával befedjük, 200 fokon addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul, levéve az alufóliát megpirítjuk a tetejét.
A tetejére még a pirítás előtt tehetünk reszelt sajtot is.
Tipp:
Karaj helyett készülhet combból vagy baromfimellből, tarjából vagy csülökből, esetleg császárszalonnából is. Volt rá példa szafaládét vagy szalámit tettem bele. Fűszert ízlésünk szerint variálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

