Tarhonyás hús recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
- 30-40 dkg sörétes tarhonya
- 5 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- kevés olaj
- víz
Elkészítése:
A sertéshúst centis kockákra feldarabolom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a hagymát apróra vágom.
Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, sózom.Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, megszórom fűszerpaprikával. Amikor a szaft besűrűsödik, mehet bele a hús, vizet öntök rá és lassú tűzön főzöm.
Egy másik edényben 4 evőkanál olajon megpirítom a tarhonyát, sózom, borsozom, és felengedem kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedve a legalacsonyabb hőfokon puhára főzöm.
Amikor a pörkölt elkészül, összekeverem a tarhonyával,és már lehet is tálalni.
Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.