Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás hús recept

Tarhonyás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
    • 30-40 dkg sörétes tarhonya
    • 5 ek olaj
    • 1 vöröshagyma
    • pirospaprika
    • bors
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • kevés olaj
    • víz

    Elkészítése:

    A sertéshúst centis kockákra feldarabolom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a hagymát apróra vágom.

    Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, sózom.Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, megszórom fűszerpaprikával. Amikor a szaft besűrűsödik, mehet bele a hús, vizet öntök rá és lassú tűzön főzöm.

    Egy másik edényben 4 evőkanál olajon megpirítom a tarhonyát, sózom, borsozom, és felengedem kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedve a legalacsonyabb hőfokon puhára főzöm.

    Amikor a pörkölt elkészül, összekeverem a tarhonyával,és már lehet is tálalni.

    Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá