Tarhonyás hús recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
- 30-40 dkg sörétes tarhonya
- 5 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- kevés olaj
- víz
Elkészítése:
A sertéshúst centis kockákra feldarabolom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a hagymát apróra vágom.
Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, sózom.Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, megszórom fűszerpaprikával. Amikor a szaft besűrűsödik, mehet bele a hús, vizet öntök rá és lassú tűzön főzöm.
Egy másik edényben 4 evőkanál olajon megpirítom a tarhonyát, sózom, borsozom, és felengedem kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedve a legalacsonyabb hőfokon puhára főzöm.
Amikor a pörkölt elkészül, összekeverem a tarhonyával,és már lehet is tálalni.
Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »