Tarhonyás hús recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
- 30-40 dkg sörétes tarhonya
- 5 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- kevés olaj
- víz
Elkészítése:
A sertéshúst centis kockákra feldarabolom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a hagymát apróra vágom.
Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, sózom.Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, megszórom fűszerpaprikával. Amikor a szaft besűrűsödik, mehet bele a hús, vizet öntök rá és lassú tűzön főzöm.
Egy másik edényben 4 evőkanál olajon megpirítom a tarhonyát, sózom, borsozom, és felengedem kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedve a legalacsonyabb hőfokon puhára főzöm.
Amikor a pörkölt elkészül, összekeverem a tarhonyával,és már lehet is tálalni.
Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »