Tarhonyás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
  • 30-40 dkg sörétes tarhonya
  • 5 ek olaj
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • kevés olaj
  • víz

Elkészítése:

A sertéshúst centis kockákra feldarabolom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a hagymát apróra vágom.

Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, sózom.Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, megszórom fűszerpaprikával. Amikor a szaft besűrűsödik, mehet bele a hús, vizet öntök rá és lassú tűzön főzöm.

Egy másik edényben 4 evőkanál olajon megpirítom a tarhonyát, sózom, borsozom, és felengedem kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedve a legalacsonyabb hőfokon puhára főzöm.

Amikor a pörkölt elkészül, összekeverem a tarhonyával,és már lehet is tálalni.

Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.