Szűzpecsenye Wellington módra recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertésszűz
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi bors (frissen őrölt)
- 1 ek sertészsír
- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg csiperkegomba
- 40 dkg vöröshagyma (aprítva)
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (a kenéshez)
- 1 teáskanál mustár
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A húst előkészítjük, lehártyázzuk és a felesleges inaktól megszabadítjuk. A két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús.
Egy serpenyőben zsírt forrósítunk. Az edény akkora legyen, hogy kényelmesen elférjen a hús benne. A húst sózzuk, borsozzuk, majd kérget sütünk rá. Éles késsel még véletlenül se szúrjuk meg. Használjunk hozzá csipeszt. Pár perc múlva kenjük be mustárral és fóliába csomagolva tegyük félre.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított gombát, fűszerezzük, majd addig sütjük, míg a levét el nem főtte. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Akkora legyen, hogy a hús beleférjen kényelmesen. A közepére kenjük a gombakrémet és ráfektetjük a húst. Jól becsomagoljuk, szorosan, majd a széleit behajtjuk.
A maradék tésztából díszítést készítünk, amiket tojás sárgával rögzítünk a becsomagolt húson. Átkenjük még egyszer tojás sárgával, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre/tepsibe helyezzük a bélszínt.
200 fokos, előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Ha kissé kihűlt éles késsel szeletelve, burgonyakörettel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »