Szűzérmék gomba mártásban recept
Hozzávalók:
- 50 dkg szűzpecsenye
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 50 dkg gomba
- 4 ek liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 7 dl olaj
- 10 dkg hagyma
- 70 dkg burgonya
Elkészítése:
A szűzpecsenyéből érméket vágunk sózzuk és borsozzuk és hűtőbe tesszük. A hagymát meg pucoljuk és apró kockákra vágjuk. A gombát is meg tisztítjuk. A hagymát lepirítjuk, ha kész rá rakjuk a cikkekre vágott gombát ezt is pirítjuk. Közben sózzuk és borsozzuk. A főzőtejszínt a lisztel csomómentesre keverjük, és ezzel sűrítjük a gombát. Forraljuk és ha kell utána ízesítünk. A szűzérméket meg sütjük olajban. Ha kész a burgonyát megtisztítjuk és tetszés szerint vágjuk kockára hasábra, vagy karikára vágva kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

