Szűzérmék gomba mártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 50 dkg gomba
  • 4 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 7 dl olaj
  • 10 dkg hagyma
  • 70 dkg burgonya

Elkészítése:

A szűzpecsenyéből érméket vágunk sózzuk és borsozzuk és hűtőbe tesszük. A hagymát meg pucoljuk és apró kockákra vágjuk. A gombát is meg tisztítjuk. A hagymát lepirítjuk, ha kész rá rakjuk a cikkekre vágott gombát ezt is pirítjuk. Közben sózzuk és borsozzuk. A főzőtejszínt a lisztel csomómentesre keverjük,  és ezzel sűrítjük a gombát. Forraljuk és ha kell utána ízesítünk. A szűzérméket meg sütjük olajban. Ha kész a burgonyát megtisztítjuk és tetszés szerint vágjuk kockára hasábra, vagy karikára vágva kisütjük.