Szűzérme krokettel recept
Hozzávalók:
- 1 egész sertés szűz
- 4 szelet szalonna
- só
- bors
- mustár
- worcestershire szósz
- 3 nagyobb krumpli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- olaj a krokett sütéséhez
Elkészítése:
A szüzet lehártyázom, ujjnyi vastag szeletekre vágom, befűszerezem (só, bors, mustár, Worcestershire szósz) és hagyom pihenni a hűtőben.
A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és sós vízben megfőzőm.
Míg a krumpli fő, bevagdosom a szalonnákat, és lesütöm őket. (Nem kell teljesen kisütni, hogy a tálalásnál is legyen mit enni még rajta.)
Amikor megfőtt a krumpli leszűröm, kihűtöm. Hozzáütöm a tojást, és annyi lisztet adok hozzá, hogy jól formázható legyen. Kis kroketteket formázok, és forró olajban kisütöm aranybarnára.
Ezzel párhuzamosan elkezdem kisütni a húsokat a szalonna zsírjában.
Tipp:
A krokettet lehet maradék krumplipüréből is csinálni.
A szűzérme krokettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


