Szűzérme krokettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 egész sertés szűz
  • 4 szelet szalonna
  • bors
  • mustár
  • worcestershire szósz
  • 3 nagyobb krumpli
  • 1 tojás
  • liszt
  • olaj a krokett sütéséhez

Elkészítése:

A szüzet lehártyázom, ujjnyi vastag szeletekre vágom, befűszerezem (só, bors, mustár, Worcestershire szósz) és hagyom pihenni a hűtőben.

A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és sós vízben megfőzőm.

Míg a krumpli fő, bevagdosom a szalonnákat, és lesütöm őket. (Nem kell teljesen kisütni, hogy a tálalásnál is legyen mit enni még rajta.)

Amikor megfőtt a krumpli leszűröm, kihűtöm. Hozzáütöm a tojást, és annyi lisztet adok hozzá, hogy jól formázható legyen. Kis kroketteket formázok, és forró olajban kisütöm aranybarnára.

Ezzel párhuzamosan elkezdem kisütni a húsokat a szalonna zsírjában.

Tipp:

A krokettet lehet maradék krumplipüréből is csinálni.