Színes tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 szelet sertéscomb
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 db csemegeuborka
- 12 karika parasztkolbász
- rozmaring
- őrölt bors
- sertéssült fűszersó
- fokhagymapor
- olaj a sütéshez
- fogpiszkáló
- víz
Elkészítése:
Első lépésben a húsokat klopfoljuk ki, hogy közepesen nagy szeleteket kapjunk, tegyük félre.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, kihűtjük és 1 főtt tojást 4 cikkre felvágunk.
A kolbászból vágjunk 12 vastagabb karikát, a 6 db közepes csemegeuborkát csöpögtessük le, majd hosszában vágjuk ketté, így 12 darabot kapunk.
A rozmaringról vágjunk le pár szálat, (de a szárított, tasakos is megfelelő lesz.)
A hússzeleteket enyhén ízesítsük őrölt feketeborssal, illetve sertéssült fűszersóval, majd egyenként tegyünk bele a hússzeletekbe 1 karika kolbászt, szorosan mellé 1 cikk főtt tojást és végül a fél csemegeuborkát, és 1 szál rozmaringot, majd szorosan tekerjük fel, és fogpiszkálóval rögzítsük a tekercseket.
Tegyük bele tekercseinket egy mélyebb tepsibe, melybe előzőleg kevés olajat öntöttünk, szórjuk meg enyhén a tekercseket fokhagymaporral, vízzel öntsük fel, de csak addig, hogy ellepje őket, majd alufóliával fedjük le a tepsit, és 200 fokon 45 percig süssük, majd a fóliát levéve, még 15 percig pirítjuk a zaftos zsiradékon, hogy a teteje szép színt kapjon.
Ha készen vannak a tekercsek, a fogpiszkálókat eltávolítjuk belőlük, és egyben vagy felkarikázva tálaljuk tetszés szerinti körettel, de krumplipürével a legfinomabb.
Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, de hidegtálra is kiváló, nemcsak ízre, de látványra is ínycsiklandó.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »