Színes tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 szelet sertéscomb
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 db csemegeuborka
- 12 karika parasztkolbász
- rozmaring
- őrölt bors
- sertéssült fűszersó
- fokhagymapor
- olaj a sütéshez
- fogpiszkáló
- víz
Elkészítése:
Első lépésben a húsokat klopfoljuk ki, hogy közepesen nagy szeleteket kapjunk, tegyük félre.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, kihűtjük és 1 főtt tojást 4 cikkre felvágunk.
A kolbászból vágjunk 12 vastagabb karikát, a 6 db közepes csemegeuborkát csöpögtessük le, majd hosszában vágjuk ketté, így 12 darabot kapunk.
A rozmaringról vágjunk le pár szálat, (de a szárított, tasakos is megfelelő lesz.)
A hússzeleteket enyhén ízesítsük őrölt feketeborssal, illetve sertéssült fűszersóval, majd egyenként tegyünk bele a hússzeletekbe 1 karika kolbászt, szorosan mellé 1 cikk főtt tojást és végül a fél csemegeuborkát, és 1 szál rozmaringot, majd szorosan tekerjük fel, és fogpiszkálóval rögzítsük a tekercseket.
Tegyük bele tekercseinket egy mélyebb tepsibe, melybe előzőleg kevés olajat öntöttünk, szórjuk meg enyhén a tekercseket fokhagymaporral, vízzel öntsük fel, de csak addig, hogy ellepje őket, majd alufóliával fedjük le a tepsit, és 200 fokon 45 percig süssük, majd a fóliát levéve, még 15 percig pirítjuk a zaftos zsiradékon, hogy a teteje szép színt kapjon.
Ha készen vannak a tekercsek, a fogpiszkálókat eltávolítjuk belőlük, és egyben vagy felkarikázva tálaljuk tetszés szerinti körettel, de krumplipürével a legfinomabb.
Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, de hidegtálra is kiváló, nemcsak ízre, de látványra is ínycsiklandó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »