Színes tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 12 szelet sertéscomb
  • 3 tojás
  • 6 db csemegeuborka
  • 12 karika parasztkolbász
  • rozmaring
  • őrölt bors
  • sertéssült fűszersó
  • fokhagymapor
  • olaj a sütéshez
  • fogpiszkáló
  • víz

Elkészítése:

Első lépésben a húsokat klopfoljuk ki, hogy közepesen nagy szeleteket kapjunk, tegyük félre.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, kihűtjük és 1 főtt tojást 4 cikkre felvágunk.

A kolbászból vágjunk 12 vastagabb karikát, a 6 db közepes csemegeuborkát csöpögtessük le, majd hosszában vágjuk ketté, így 12 darabot kapunk.

A rozmaringról vágjunk le pár szálat, (de a szárított, tasakos is megfelelő lesz.)

A hússzeleteket enyhén ízesítsük őrölt feketeborssal, illetve sertéssült fűszersóval, majd egyenként tegyünk bele a hússzeletekbe 1 karika kolbászt, szorosan mellé 1 cikk főtt tojást és végül a fél csemegeuborkát, és 1 szál rozmaringot, majd szorosan tekerjük fel, és fogpiszkálóval rögzítsük a tekercseket.

Tegyük bele tekercseinket egy mélyebb tepsibe, melybe előzőleg kevés olajat öntöttünk, szórjuk meg enyhén a tekercseket fokhagymaporral, vízzel öntsük fel, de csak addig, hogy ellepje őket, majd alufóliával fedjük le a tepsit, és 200 fokon 45 percig süssük, majd a fóliát levéve, még 15 percig pirítjuk a zaftos zsiradékon, hogy a teteje szép színt kapjon.
DSCF2090
Ha készen vannak a tekercsek, a fogpiszkálókat eltávolítjuk belőlük, és egyben vagy felkarikázva tálaljuk tetszés szerinti körettel, de krumplipürével a legfinomabb.

Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, de hidegtálra is kiváló, nemcsak ízre, de látványra is ínycsiklandó.