Színes tarhonyás hús recept

Hozzávalók:
- 70 dkg karaj
- 2 ek olaj
- 1 púpos kk só
- 1 nagy csipet bors
Tarhonyához:
- 3 ek olaj
- 2 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl, ez 400g )
- 1 leveskocka
- 1 kk só
- 1 késhegynyi bors
- 4 csésze víz
- 1 doboz kukorica fele (140g)
- 1 kápia paprika fele
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, majd kb. 1,5*1,5 cm-es kockára vágjuk. (A gyerekek kedvéért ilyen picikre.) Kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Az olajat felforrósítjuk, majd a husit rádobjuk és fehéredésig pároljuk. Meghintjük sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a 2 csésze tarhonyát és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk.
Rámérjük a 4 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.
Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk még puhulni.
A konzerv kukoricát átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A paprikát és a petrezselyem levelet megmossuk, előbbit apró kockára, utóbbit finomra vágjuk.
A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a kukoricát, paprikát és a levelet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »