Szezámos sertéssült spárgával és pirított tésztával recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg lapocka
- 1 csomag fehér spárga
- 2 ek borsó
- 2 ek olaj
- 2 ek szezámmag
- kínai fűszerkeverék
- chili szósz
- szója szósz
- 1 csomag tészta
Elkészítése:
A hús apró kockákra vagy csíkokra vágjuk megfűszerezzük, meglocsoljuk szója szósszal és némi chili szósszal. Fél óráig hagyjuk állni benne.
Ezután a Wok-ot melegítsük elő, forrósítsuk fel benne az olajat majd pirítsuk meg a húst, ezután adjuk hozzá a megpucolt és kisebb darabokra vágott spárgát, a borsót és pároljuk az egészet puhára.
Ezután adjuk hozzá a szezámmagokat is. A tésztát (Wok-ba való) forró vízzel öntsük le és hagyjuk kicsit állni. Ezután leszűrve adjuk a húshoz. Most már együtt pirítjuk tovább, adhatunk még hozzá némi vizet is illetve szója szószt. Tálaláskor pirított szezámmaggal szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »