Szezámos sertéssült spárgával és pirított tésztával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg lapocka
- 1 csomag fehér spárga
- 2 ek borsó
- 2 ek olaj
- 2 ek szezámmag
- kínai fűszerkeverék
- chili szósz
- szója szósz
- 1 csomag tészta
Elkészítése:
A hús apró kockákra vagy csíkokra vágjuk megfűszerezzük, meglocsoljuk szója szósszal és némi chili szósszal. Fél óráig hagyjuk állni benne.
Ezután a Wok-ot melegítsük elő, forrósítsuk fel benne az olajat majd pirítsuk meg a húst, ezután adjuk hozzá a megpucolt és kisebb darabokra vágott spárgát, a borsót és pároljuk az egészet puhára.
Ezután adjuk hozzá a szezámmagokat is. A tésztát (Wok-ba való) forró vízzel öntsük le és hagyjuk kicsit állni. Ezután leszűrve adjuk a húshoz. Most már együtt pirítjuk tovább, adhatunk még hozzá némi vizet is illetve szója szószt. Tálaláskor pirított szezámmaggal szórjuk meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.