Szezámos sertéssült spárgával és pirított tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg lapocka
  • 1 csomag fehér spárga
  • 2 ek borsó
  • 2 ek olaj
  • 2 ek szezámmag
  • kínai fűszerkeverék
  • chili szósz
  • szója szósz
  • 1 csomag tészta

Elkészítése:

A hús apró kockákra vagy csíkokra vágjuk megfűszerezzük, meglocsoljuk szója szósszal és némi chili szósszal. Fél óráig hagyjuk állni benne.

Ezután a Wok-ot melegítsük elő, forrósítsuk fel benne az olajat majd pirítsuk meg a húst, ezután adjuk hozzá a megpucolt és kisebb darabokra vágott spárgát, a borsót és pároljuk az egészet puhára.

Ezután adjuk hozzá a szezámmagokat is. A tésztát (Wok-ba való) forró vízzel öntsük le és hagyjuk kicsit állni. Ezután leszűrve adjuk a húshoz. Most már együtt pirítjuk tovább, adhatunk még hozzá némi vizet is illetve szója szószt. Tálaláskor pirított szezámmaggal szórjuk meg.