Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szentesi kemencés recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéskaraj
    • 10 dkg cérnametélt
    • 3-4 dl tejföl
    • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 ek Piros Arany
    • trappista sajt
    • só, bors, fűszerek ízlés szerint
    • étolaj.

    Elkészítése:
    A karajt szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, esetleg sertéshús fűszer). Hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és félretesszük. A cérnametéltet kifőzzük, leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni (fontos!). A tejfölt elkeverjük a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd a cérnametéltre öntjük és jól elkeverjük. A elősütött húst egymásmellé rendezzük egy kiolajozott tepsiben és mindegyikre tejfölös-tésztát halmozunk. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.
    Természetesen szárnyas hússal is készíthetjük, de az eredeti receptben sertéshús szerepel. Mindenféle köret kiváló hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá