Szentesi kemencés recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- 10 dkg cérnametélt
- 3-4 dl tejföl
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek Piros Arany
- trappista sajt
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
- étolaj.
Elkészítése:
A karajt szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, esetleg sertéshús fűszer). Hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és félretesszük. A cérnametéltet kifőzzük, leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni (fontos!). A tejfölt elkeverjük a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd a cérnametéltre öntjük és jól elkeverjük. A elősütött húst egymásmellé rendezzük egy kiolajozott tepsiben és mindegyikre tejfölös-tésztát halmozunk. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.
Természetesen szárnyas hússal is készíthetjük, de az eredeti receptben sertéshús szerepel. Mindenféle köret kiváló hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »