Szentesi kemencés

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 10 dkg cérnametélt
  • 3-4 dl tejföl
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek Piros Arany
  • trappista sajt
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • étolaj.

Elkészítése:
A karajt szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, esetleg sertéshús fűszer). Hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és félretesszük. A cérnametéltet kifőzzük, leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni (fontos!). A tejfölt elkeverjük a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd a cérnametéltre öntjük és jól elkeverjük. A elősütött húst egymásmellé rendezzük egy kiolajozott tepsiben és mindegyikre tejfölös-tésztát halmozunk. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.
Természetesen szárnyas hússal is készíthetjük, de az eredeti receptben sertéshús szerepel. Mindenféle köret kiváló hozzá.