Szalon kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg előcsomagolt kocsonyahús
- 20 dkg lapocka
- 1 szál répa
- 2-3 brokkoli rózsa
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- paprika
- paradicsom
- újhagyma
Elkészítése:
Tedd fel lassú tűzön főni 2 l vízben a húst, a hagymát, fokhagymát és a fűszereket.
Külön főzd meg a sárgarépát, brokkolit és a tojást.
Mikor a húsok már puhák (leválnak a csontról), szűrd le a levet. A csontokról szedd le a húst, a lapockát vág apróra.
A kuglófforma aljába tedd a tojáskarikákat, a zöldséget, a húsokat és öntsd fel a leszűrt lével. A többi húst osztd el tálkákba és önts rájuk levet és amikor már nem forró tedd be a hűtőbe.
Amikor már megdermedt, a forma alját mártsd melegvízbe, így könnyen tálra fordítható.
Tálald zöldségekkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »