Szalon kocsonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szalon kocsonya

Hozzávalók:

  • 1 kg előcsomagolt kocsonyahús
  • 20 dkg lapocka
  • 1 szál répa
  • 2-3 brokkoli rózsa
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • paprika
  • paradicsom
  • újhagyma

Elkészítése:

Tedd fel lassú tűzön főni 2 l vízben a húst, a hagymát, fokhagymát és a fűszereket.

Külön főzd meg a sárgarépát, brokkolit és a tojást.

Mikor a húsok már puhák (leválnak a csontról), szűrd le a levet. A csontokról szedd le a húst, a lapockát vág apróra.

A kuglófforma aljába tedd a tojáskarikákat, a zöldséget, a húsokat és öntsd fel a leszűrt lével. A többi húst osztd el tálkákba és önts rájuk levet és amikor már nem forró tedd be a hűtőbe.

Amikor már megdermedt, a forma alját mártsd melegvízbe, így könnyen tálra fordítható.

Tálald zöldségekkel.