Szaftos, fokhagymás tarja recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg csont nélküli tarja
- 1 fej fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szárított kakukkfű
- rozmaring
- kevés zsír
Elkészítése:
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágod, mindkét oldalát megsózod, borsot őrölsz rá, (a frissen őrölt bors lényegesen aromásabb mint az előre őrölt) kevés zsiradékkal (zsír, vagy olaj) tepsibe, vagy sütőtálba sorjázod.
Mivel a sült húsok legjobb barátja a fokhagyma, azt is bőséggel adj hozzá. Mehet rá még kakukkfű és rozmaring. Alufólia alatt süsd puhára. Elég sok levet enged, amit a fóliát levéve elforralhatsz róla. Vigyázz, hogy ne száradjon ki!
Köretként adhatsz hozzá krumplipürét, vagy hagymás tört krumplit is.
Ezúttal rakott krumpli szerű köret készült mellé, ami a kolbász kivételével, mindent tartalmazott amit a rakott krumpli is.
Még egy kevés reszelt sajt is került hozzá, ami még színesebbé tette a köret ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


