Szaftos, fokhagymás tarja recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg csont nélküli tarja
- 1 fej fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szárított kakukkfű
- rozmaring
- kevés zsír
Elkészítése:
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágod, mindkét oldalát megsózod, borsot őrölsz rá, (a frissen őrölt bors lényegesen aromásabb mint az előre őrölt) kevés zsiradékkal (zsír, vagy olaj) tepsibe, vagy sütőtálba sorjázod.
Mivel a sült húsok legjobb barátja a fokhagyma, azt is bőséggel adj hozzá. Mehet rá még kakukkfű és rozmaring. Alufólia alatt süsd puhára. Elég sok levet enged, amit a fóliát levéve elforralhatsz róla. Vigyázz, hogy ne száradjon ki!
Köretként adhatsz hozzá krumplipürét, vagy hagymás tört krumplit is.
Ezúttal rakott krumpli szerű köret készült mellé, ami a kolbász kivételével, mindent tartalmazott amit a rakott krumpli is.
Még egy kevés reszelt sajt is került hozzá, ami még színesebbé tette a köret ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


