Szaftos, fokhagymás tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csont nélküli tarja
  • 1 fej fokhagyma
  • őrölt bors
  • szárított kakukkfű
  • rozmaring
  • kevés zsír

Elkészítése:

A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágod, mindkét oldalát megsózod, borsot őrölsz rá, (a frissen őrölt bors lényegesen aromásabb mint az előre őrölt) kevés zsiradékkal (zsír, vagy olaj) tepsibe, vagy sütőtálba sorjázod.

Mivel a sült húsok legjobb barátja a fokhagyma, azt is bőséggel adj hozzá. Mehet rá még kakukkfű és rozmaring. Alufólia alatt süsd puhára. Elég sok levet enged, amit a fóliát levéve elforralhatsz róla. Vigyázz, hogy ne száradjon ki!

Köretként adhatsz hozzá krumplipürét, vagy hagymás tört krumplit is.

Ezúttal rakott krumpli szerű köret készült mellé, ami a kolbász kivételével, mindent tartalmazott amit a rakott krumpli is.

Még egy kevés reszelt sajt is került hozzá, ami még színesebbé tette a köret ízét.