Svájci sertésborda recept

Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott sertésborda
- 25 dkg paradicsom
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 csapott kiskanál mustár
- 1 púpos kiskanál liszt
- 4 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A kivert bordaszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, beolajozzuk, és roston vagy alufóliában a sütőben 20 percig sütjük. Ezután a hússzeleteket egy nagy tűzálló tálra, egymás mellé fektetjük, és megrakjuk az alábbi keverékkel: a kockákra vágott paradicsomot a sajttal, a liszttel meg a mustárral összekeverjük. Minden paradicsomos keverékkel megrakott bordaszelet tetejére egy kis vajdarabkát teszünk, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »