Szűzpecsenye sajtkrémes vargányával recept

Hozzávalók:
- 40 dkg szűzpecsenye
- 1 ek sertés fűszerkeverék
- 1 dl húslalaplé
- 40 dkg trikolor spiráltészta
- 20 dkg aprított vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek frissen vágott petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt feketebors
- 15 dkg krémsajt
Elkészítése:
A tésztát félkeményre főzzük, kevés olajjal meglocsoljuk, majd félretesszük.
A húst lehártyázzuk és felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, majd kissé klopfoljuk ki.
Dörzsöljük be a fűszerrel, majd felforrósított zsiradékon süssük át hirtelen átsütjük, majd visszatesszük az edénybe az összes hússzeletet, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A gombát megmossuk, lecsepegtetjük és felvágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
Sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvet adunk hozzá. Pár percig kevergetve pároljuk, majd a krémsajtot is belekeverjük, majd a petrezselymet.
Tálaláskor a kész húsokat a tésztával és a gombás mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »