Szűzpecsenye sajtkrémes vargányával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg szűzpecsenye
- 1 ek sertés fűszerkeverék
- 1 dl húslalaplé
- 40 dkg trikolor spiráltészta
- 20 dkg aprított vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek frissen vágott petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt feketebors
- 15 dkg krémsajt
Elkészítése:
A tésztát félkeményre főzzük, kevés olajjal meglocsoljuk, majd félretesszük.
A húst lehártyázzuk és felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, majd kissé klopfoljuk ki.
Dörzsöljük be a fűszerrel, majd felforrósított zsiradékon süssük át hirtelen átsütjük, majd visszatesszük az edénybe az összes hússzeletet, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A gombát megmossuk, lecsepegtetjük és felvágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
Sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvet adunk hozzá. Pár percig kevergetve pároljuk, majd a krémsajtot is belekeverjük, majd a petrezselymet.
Tálaláskor a kész húsokat a tésztával és a gombás mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

