Szűzpecsenye sajtkrémes vargányával recept

Hozzávalók:
- 40 dkg szűzpecsenye
- 1 ek sertés fűszerkeverék
- 1 dl húslalaplé
- 40 dkg trikolor spiráltészta
- 20 dkg aprított vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek frissen vágott petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt feketebors
- 15 dkg krémsajt
Elkészítése:
A tésztát félkeményre főzzük, kevés olajjal meglocsoljuk, majd félretesszük.
A húst lehártyázzuk és felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, majd kissé klopfoljuk ki.
Dörzsöljük be a fűszerrel, majd felforrósított zsiradékon süssük át hirtelen átsütjük, majd visszatesszük az edénybe az összes hússzeletet, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A gombát megmossuk, lecsepegtetjük és felvágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
Sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvet adunk hozzá. Pár percig kevergetve pároljuk, majd a krémsajtot is belekeverjük, majd a petrezselymet.
Tálaláskor a kész húsokat a tésztával és a gombás mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »