Sült tarja mézesen recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 5 kg sertéstarja egyben
- ételízesítő
- őrölt bors ízlés szerint
- fokhagyma ízlés szerint
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- méz ízlés szerint
Elkészítése:
A tarját keresztirányban bevagdossuk. Ételízesítővel alaposan bedörzsöljük borssal, az apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával megszórjuk ízlés szerint.
A tepsibe öntünk egy kevés vizet és a húst beletesszük, majd lefedjük fóliával és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Amikor már levettük a fóliát és majdnem kész, akkor a húsra csurgatunk 3-4 ek mézet és kb 4-5 percig ezzel piritjük.
Hidegen, melegen is szeletelhető és fogyasztható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.