Sült tarja mézesen recept

Hozzávalók:
- 5 kg sertéstarja egyben
- ételízesítő
- őrölt bors ízlés szerint
- fokhagyma ízlés szerint
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- méz ízlés szerint
Elkészítése:
A tarját keresztirányban bevagdossuk. Ételízesítővel alaposan bedörzsöljük borssal, az apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával megszórjuk ízlés szerint.
A tepsibe öntünk egy kevés vizet és a húst beletesszük, majd lefedjük fóliával és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Amikor már levettük a fóliát és majdnem kész, akkor a húsra csurgatunk 3-4 ek mézet és kb 4-5 percig ezzel piritjük.
Hidegen, melegen is szeletelhető és fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »