Sült oldalas répás zellerpürével recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg oldalas
- olaj
- só, bors
- magyaros fűszer
- színes bors
Köret:
- 40-50 dkg zeller
- 1-2 közepes répa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek margarin
- só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
Az oldalast sózom, borsozom és kevés olajon minden oldalán fehéredésig pirítom, majd kiolajozott tepsibe teszem, megszórom még magyaros fűszerrel és színes borssal. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb másfél órán át párolom/sütöm, míg megpuhul (a villát, kést jól bele lehessen szúrni!). Alufólia nélkül sütöm még 150 fokos légkeveréses sütőben, míg piros lesz a hús.
A püréhez felkockázom a répát és a zellert. Olvasztott margarinon párolom kicsit, majd felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Petrezselyemzöldet tépkedek bele. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »