Sült oldalas répás zellerpürével recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg oldalas
- olaj
- só, bors
- magyaros fűszer
- színes bors
Köret:
- 40-50 dkg zeller
- 1-2 közepes répa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek margarin
- só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
Az oldalast sózom, borsozom és kevés olajon minden oldalán fehéredésig pirítom, majd kiolajozott tepsibe teszem, megszórom még magyaros fűszerrel és színes borssal. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb másfél órán át párolom/sütöm, míg megpuhul (a villát, kést jól bele lehessen szúrni!). Alufólia nélkül sütöm még 150 fokos légkeveréses sütőben, míg piros lesz a hús.
A püréhez felkockázom a répát és a zellert. Olvasztott margarinon párolom kicsit, majd felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Petrezselyemzöldet tépkedek bele. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »