Sült oldalas répás zellerpürével

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5 kg oldalas
  • olaj
  • só, bors
  • magyaros fűszer
  • színes bors

Köret:

  • 40-50 dkg zeller
  • 1-2 közepes répa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek margarin
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

Az oldalast sózom, borsozom és kevés olajon minden oldalán fehéredésig pirítom, majd kiolajozott tepsibe teszem, megszórom még magyaros fűszerrel és színes borssal. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb másfél órán át párolom/sütöm, míg megpuhul (a villát, kést jól bele lehessen szúrni!). Alufólia nélkül sütöm még 150 fokos légkeveréses sütőben, míg piros lesz a hús.

A püréhez felkockázom a répát és a zellert. Olvasztott margarinon párolom kicsit, majd felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Petrezselyemzöldet tépkedek bele. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítem.