Sült oldalas krumpli rétessel recept

Hozzávalók:
- oldalas
- só
- zsír
- víz
Rétes:
- 1,5 kg krumpli
- 2 kk só
- kb 35 dkg liszt
- 1,5 dl tej
Kenéséhez:
- olaj
- zsemlemorzsa
- esetleg lilahagyma
Elkészítése:
Az oldalast jó alaposan besózzuk. Egy nagy lábasba rakosgatjuk, kevés vízzel felöntjük, zsírt teszünk mellé. Kb 2 órát főzzük. Ha megpuhult, egy jénaiba átrakjuk és a sütőben pár perc alatt pirosra sütjük.
A réteshez a krumplit megfőzzük sós vízben, majd krumplinyomón átnyomjuk. Kihűtjük, majd beleteszünk 2 kk sót, 35 dkg lisztet, 1,5 dl tejet. Összegyúrjuk. 4 felé osztjuk.
Minden darabot külön kinyújtunk, lekenjük olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával (esetleg rakhatunk bele lilahagymát, amit most én kihagytam), majd összehajtogatjuk mint a rétest.
Tepsibe tesszük, bevagdossuk a tetejüket, megkenjük olajjal és sütőben 200 fokon, 30-35 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »