Sült oldalas krumpli rétessel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- oldalas
- só
- zsír
- víz
Rétes:
- 1,5 kg krumpli
- 2 kk só
- kb 35 dkg liszt
- 1,5 dl tej
Kenéséhez:
- olaj
- zsemlemorzsa
- esetleg lilahagyma
Elkészítése:
Az oldalast jó alaposan besózzuk. Egy nagy lábasba rakosgatjuk, kevés vízzel felöntjük, zsírt teszünk mellé. Kb 2 órát főzzük. Ha megpuhult, egy jénaiba átrakjuk és a sütőben pár perc alatt pirosra sütjük.
A réteshez a krumplit megfőzzük sós vízben, majd krumplinyomón átnyomjuk. Kihűtjük, majd beleteszünk 2 kk sót, 35 dkg lisztet, 1,5 dl tejet. Összegyúrjuk. 4 felé osztjuk.
Minden darabot külön kinyújtunk, lekenjük olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával (esetleg rakhatunk bele lilahagymát, amit most én kihagytam), majd összehajtogatjuk mint a rétest.
Tepsibe tesszük, bevagdossuk a tetejüket, megkenjük olajjal és sütőben 200 fokon, 30-35 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.