Sült oldalas recept

Hozzávalók:
- 1000 g oldalas (csont nélküli)
- 2 vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- só
- bors (őrölt)
- köménymag (őrölt)
- víz
Elkészítése:
A csont nélküli oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel meghintjük. Egy sütőzacskóba helyezzük. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk és a hús mellé tesszük. Bezárjuk a sütőzacskót, néhányszor megbökdössük tűvel. Egy tepsibe téve, kevés vizet öntve alá kb. 70 perc alatt megsütjük.
Ha az oldalas már puha, a zacskót óvatosan szétnyitjuk és kb. 15 perc alatt megpirítjuk a húst. A kész oldalast felszeleteljük és a sült hagymák kíséretében kínáljuk.
Tipp:
Nagyon finom. Mellette krumplit szoktam megsütni…
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »