Sült oldalas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1000 g oldalas (csont nélküli)
  • 2 vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • bors (őrölt)
  • köménymag (őrölt)
  • víz

Elkészítése:

A csont nélküli oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel meghintjük. Egy sütőzacskóba helyezzük. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk és a hús mellé tesszük. Bezárjuk a sütőzacskót, néhányszor megbökdössük tűvel. Egy tepsibe téve, kevés vizet öntve alá kb. 70 perc alatt megsütjük.

Ha az oldalas már puha, a zacskót óvatosan szétnyitjuk és kb. 15 perc alatt megpirítjuk a húst. A kész oldalast felszeleteljük és a sült hagymák kíséretében kínáljuk.

Tipp:

Nagyon finom. Mellette krumplit szoktam megsütni…