Sült csülök recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscsülök
- 5 ek napraforgó olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- só (tengeri)
- fekete bors
Elkészítése:
A csülköt jól megmossuk, majd nagyon alaposan besózzuk. Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a besózott csülköket. Időnként forgatva addig sütjük, míg mindenhol nagyon szép aranybarna színt kap.
Ezután a legjobb, ha egy kuktába tesszük, mert abban harmad idő alatt készül el. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. A serpenyőben levő zsiradékot is kiöblítjük egy kevés vízzel, és hozzáöntjük azt is. Újból sózzuk, őrlünk rá borsot, és a fokhagymát is hozzáadjuk.
Lezárjuk, és kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
Előmelegítjük a sütő grilljét. Kivesszük a főzőléből a megpuhult csülköket, és egy tepsire helyezzük őket. Betesszük a sütőbe a grill alá, és ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »