Sült csülök recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscsülök
- 5 ek napraforgó olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- só (tengeri)
- fekete bors
Elkészítése:
A csülköt jól megmossuk, majd nagyon alaposan besózzuk. Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a besózott csülköket. Időnként forgatva addig sütjük, míg mindenhol nagyon szép aranybarna színt kap.
Ezután a legjobb, ha egy kuktába tesszük, mert abban harmad idő alatt készül el. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. A serpenyőben levő zsiradékot is kiöblítjük egy kevés vízzel, és hozzáöntjük azt is. Újból sózzuk, őrlünk rá borsot, és a fokhagymát is hozzáadjuk.
Lezárjuk, és kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
Előmelegítjük a sütő grilljét. Kivesszük a főzőléből a megpuhult csülköket, és egy tepsire helyezzük őket. Betesszük a sütőbe a grill alá, és ropogósra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »