Hozzávalók:
Elkészítése:
A csülköt jól megmossuk, majd nagyon alaposan besózzuk. Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a besózott csülköket. Időnként forgatva addig sütjük, míg mindenhol nagyon szép aranybarna színt kap.
Ezután a legjobb, ha egy kuktába tesszük, mert abban harmad idő alatt készül el. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. A serpenyőben levő zsiradékot is kiöblítjük egy kevés vízzel, és hozzáöntjük azt is. Újból sózzuk, őrlünk rá borsot, és a fokhagymát is hozzáadjuk.
Lezárjuk, és kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
Előmelegítjük a sütő grilljét. Kivesszük a főzőléből a megpuhult csülköket, és egy tepsire helyezzük őket. Betesszük a sütőbe a grill alá, és ropogósra sütjük.