Sült csülök recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 csont nélküli csülök
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- rozmaring
- csombor
- olaj
- babérlevél
- vegeta
Elkészítése:
Sós, babérleveles vízben 1 órán át főzzük a csülküt. Ha kihűlt, fűszerezzük borssal, rozmaringgal és csomborral.
Egy hőálló, fedeles edénybe tesszük a megtiszított vöröshagymákat, fokhagymákat és kevés oljat. Beletesszük a csülköt, rátesszük az edény fedelét, majd 1 órán át sütjük 200 fokos sütőben, majd 1 órán át sütjük fedő nélkül, hogy szép színt kapjon. Sütőfüggő, tehát néha nézzünk rá!
Tipp:
A levet, amiben a csülök főtt nem szabad eldobni! Nagyon finom bablevest vagy krumplilevest szoktam készíteni belőle!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.