Sült csülök recept

Hozzávalók:
- 1 csont nélküli csülök
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- rozmaring
- csombor
- olaj
- babérlevél
- vegeta
Elkészítése:
Sós, babérleveles vízben 1 órán át főzzük a csülküt. Ha kihűlt, fűszerezzük borssal, rozmaringgal és csomborral.
Egy hőálló, fedeles edénybe tesszük a megtiszított vöröshagymákat, fokhagymákat és kevés oljat. Beletesszük a csülköt, rátesszük az edény fedelét, majd 1 órán át sütjük 200 fokos sütőben, majd 1 órán át sütjük fedő nélkül, hogy szép színt kapjon. Sütőfüggő, tehát néha nézzünk rá!
Tipp:
A levet, amiben a csülök főtt nem szabad eldobni! Nagyon finom bablevest vagy krumplilevest szoktam készíteni belőle!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »