Stroganoff recept

Hozzávalók:
- 1000 g lapocka csíkokra vágva
- 6 csiperke gomba szeletelve
- 4 csemege uborka apróra vágva
- 1 paradicsom kockára vágva
- 2 ek mustár
- 200 ml tejszín
- 1 leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- liszt
- olaj
Elkészítése:
A húst vékonyan felvágjuk csíkokra, megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal. Kissé belisztezzük és egy kevés forró olajban hirtelen elősütjük. Kevés vizet öntünk alá, hozzámorzsoljuk a leveskockát és lassú tűzön megfőzzük.
Elkészítjük közben a mártást: a felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott csemegeuborkát, paradicsomot. Egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt. Felforraljuk és ráöntjük a kész húsra.
Felforraljuk és szükség szerint még ízesíthetjük sóval, őrölt fekete borssal. Főtt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »