Stroganoff

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1000 g lapocka csíkokra vágva
  • 6 csiperke gomba szeletelve
  • 4 csemege uborka apróra vágva
  • 1 paradicsom kockára vágva
  • 2 ek mustár
  • 200 ml tejszín
  • 1 leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • liszt
  • olaj

Elkészítése:

A húst vékonyan felvágjuk csíkokra, megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal. Kissé belisztezzük és egy kevés forró olajban hirtelen elősütjük. Kevés vizet öntünk alá, hozzámorzsoljuk a leveskockát és lassú tűzön megfőzzük.

Elkészítjük közben a mártást: a felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott csemegeuborkát, paradicsomot. Egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt. Felforraljuk és ráöntjük a kész húsra.

Felforraljuk és szükség szerint még ízesíthetjük sóval, őrölt fekete borssal. Főtt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.