Stefánia vagdalt recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kenyeret héja nélkül (vagy a zsemlét) apró darabokra szaggatom, és kevés tejbe beáztatom.
Külön tálban összekeverem a húst, az apróra vágott hagymát és a szétnyomott, apróra vágott fokhagymát.
A másik tálban a beáztatott kenyeret, a nyers tojásokat, a sót, a borsot, a zsemlemorzsát, az őrölt pirospaprikát gyúrom össze.
Mikor mindkét tálban külön összegyúrtam a hozzávalókat, az egészet egyben is jól összedolgozom. Megkóstolom a keveréket. Ha úgy érezzük, hogy kell még bele valamilyen fűszer, most pótolható.
A keveréket két egyenlő részre osztom, majd az egyik részt sütőtálba, vagy tepsibe lapogatom. Ovális alapot kell kapnunk. Ráhelyezem az öt keményre főtt, meghámozott tojást úgy, hogy érjék egymást. A maradék húsos keveréket is ellapogatom a tetején, majd úgy dolgozom össze, hogy egy mindkét végén elvékonyodó, lapított hengert kapjak.
Minden oldalát megszórom még kevés zsemlemorzsával, és olajos kézzel szép egyenletesre formázom.
Vigyázzunk, ne kandikáljon ki egyetlen tojás sem! Kevés olajat töltök alá, végig fólia alatt sütöm 180 fokon, kb. egy órán át.