Stefánia vagdalt recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kenyeret héja nélkül (vagy a zsemlét) apró darabokra szaggatom, és kevés tejbe beáztatom.
Külön tálban összekeverem a húst, az apróra vágott hagymát és a szétnyomott, apróra vágott fokhagymát.
A másik tálban a beáztatott kenyeret, a nyers tojásokat, a sót, a borsot, a zsemlemorzsát, az őrölt pirospaprikát gyúrom össze.
Mikor mindkét tálban külön összegyúrtam a hozzávalókat, az egészet egyben is jól összedolgozom. Megkóstolom a keveréket. Ha úgy érezzük, hogy kell még bele valamilyen fűszer, most pótolható.
A keveréket két egyenlő részre osztom, majd az egyik részt sütőtálba, vagy tepsibe lapogatom. Ovális alapot kell kapnunk. Ráhelyezem az öt keményre főtt, meghámozott tojást úgy, hogy érjék egymást. A maradék húsos keveréket is ellapogatom a tetején, majd úgy dolgozom össze, hogy egy mindkét végén elvékonyodó, lapított hengert kapjak.
Minden oldalát megszórom még kevés zsemlemorzsával, és olajos kézzel szép egyenletesre formázom.
Vigyázzunk, ne kandikáljon ki egyetlen tojás sem! Kevés olajat töltök alá, végig fólia alatt sütöm 180 fokon, kb. egy órán át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

