Spenóttal töltött oldalas recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertésoldalas
- 50 dkg friss vagy 1 csomag mélyhűtött spenót
- diónyi vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A spenótot megfőzzük, levét kinyomkodjuk, a spenótot áttörjük. Ha mélyhűtöttből készítjük, felolvadni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A vajban a hagymát megpirítjuk, a liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, sűrűre forraljuk, és a fűszerekkel ízesítjük, végül a spenótot meg a tojást belekeverjük. Az oldalast a hentessel felnyittatjuk, a spenótos tölteléket az üregbe tömjük, a végét összetűzzük, és forró olajjal leöntve, kívülről is besózva, kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a sütőben nagy lángon pirosra sütjük. A csontot óvatosan kihúzzuk az oldalasból, és a pecsenyét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Dagadóból is készíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »