Spenóttal töltött oldalas recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertésoldalas
- 50 dkg friss vagy 1 csomag mélyhűtött spenót
- diónyi vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A spenótot megfőzzük, levét kinyomkodjuk, a spenótot áttörjük. Ha mélyhűtöttből készítjük, felolvadni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A vajban a hagymát megpirítjuk, a liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, sűrűre forraljuk, és a fűszerekkel ízesítjük, végül a spenótot meg a tojást belekeverjük. Az oldalast a hentessel felnyittatjuk, a spenótos tölteléket az üregbe tömjük, a végét összetűzzük, és forró olajjal leöntve, kívülről is besózva, kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a sütőben nagy lángon pirosra sütjük. A csontot óvatosan kihúzzuk az oldalasból, és a pecsenyét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Dagadóból is készíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

