Sós torta recept

Hozzávalók:
Burgonyapüré:
- 2 kg burgonya
- kb. 1 dl tej
- 15 dkg vaj
- őrölt szerecsendió
- só
Rántott hús:
- 6 szelet csont nélküli karaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
Díszítéshez:
- uborka
- retek
- répa
- paradicsom
- petrezselyem
Elkészítése:
A megpucolt és megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük majd leszűrjük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet és alaposan kikeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
A húst megmossuk, kiklopfoljuk és sózzuk. Először lisztbe, majd felvert, sós tojásba végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
A burgonyapürét egy lapos tányérra halmozzuk. A rántott húsokat köré tesszük, kissé belenyomjuk a krumplipürébe, hogy stabilan álljon.
A zöldségekkel szépen feldíszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »