Sós torta recept

Hozzávalók:
Burgonyapüré:
- 2 kg burgonya
- kb. 1 dl tej
- 15 dkg vaj
- őrölt szerecsendió
- só
Rántott hús:
- 6 szelet csont nélküli karaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
Díszítéshez:
- uborka
- retek
- répa
- paradicsom
- petrezselyem
Elkészítése:
A megpucolt és megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük majd leszűrjük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet és alaposan kikeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
A húst megmossuk, kiklopfoljuk és sózzuk. Először lisztbe, majd felvert, sós tojásba végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
A burgonyapürét egy lapos tányérra halmozzuk. A rántott húsokat köré tesszük, kissé belenyomjuk a krumplipürébe, hogy stabilan álljon.
A zöldségekkel szépen feldíszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »