Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós torta recept

Sós torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Burgonyapüré:

    • 2 kg burgonya
    • kb. 1 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • őrölt szerecsendió

    Rántott hús:

    • 6 szelet csont nélküli karaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • olaj

    Díszítéshez:

    • uborka
    • retek
    • répa
    • paradicsom
    • petrezselyem

    Elkészítése:

    A megpucolt és megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük majd leszűrjük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet és alaposan kikeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

    A húst megmossuk, kiklopfoljuk és sózzuk. Először lisztbe, majd felvert, sós tojásba végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

    A burgonyapürét egy lapos tányérra halmozzuk. A rántott húsokat köré tesszük, kissé belenyomjuk a krumplipürébe, hogy stabilan álljon.

    A zöldségekkel szépen feldíszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá