Sós torta recept
Hozzávalók:
Burgonyapüré:
- 2 kg burgonya
- kb. 1 dl tej
- 15 dkg vaj
- őrölt szerecsendió
- só
Rántott hús:
- 6 szelet csont nélküli karaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
Díszítéshez:
- uborka
- retek
- répa
- paradicsom
- petrezselyem
Elkészítése:
A megpucolt és megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük majd leszűrjük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet és alaposan kikeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
A húst megmossuk, kiklopfoljuk és sózzuk. Először lisztbe, majd felvert, sós tojásba végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
A burgonyapürét egy lapos tányérra halmozzuk. A rántott húsokat köré tesszük, kissé belenyomjuk a krumplipürébe, hogy stabilan álljon.
A zöldségekkel szépen feldíszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

