Sós torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Burgonyapüré:

  • 2 kg burgonya
  • kb. 1 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • őrölt szerecsendió

Rántott hús:

  • 6 szelet csont nélküli karaj
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Díszítéshez:

  • uborka
  • retek
  • répa
  • paradicsom
  • petrezselyem

Elkészítése:

A megpucolt és megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük majd leszűrjük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet és alaposan kikeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

A húst megmossuk, kiklopfoljuk és sózzuk. Először lisztbe, majd felvert, sós tojásba végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

A burgonyapürét egy lapos tányérra halmozzuk. A rántott húsokat köré tesszük, kissé belenyomjuk a krumplipürébe, hogy stabilan álljon.

A zöldségekkel szépen feldíszítjük.