Sós kéreg alatt sült hús recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscomb
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb.150 g) - 450 g só
- só
- őrölt feketebors
- fűszerkeverék
Elkészítése:
A húst leöblítjük, és papírtörlővel leitatjuk a vizet. Alaposan besózzuk, bedörzsöljük őrölt fekete borssal és a fűszerkeverékkel. Kb. 20 percet állni hagyjuk, hogy a fűszerek egy kissé beivódjanak.
Utána forró olajban minden oldaláról elősütjük a húst, és hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a sós kérget. A tojások fehérjét és a 450 g sót kemény habbá verjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektetjük a húst. A kemény sós habbal mindenhol bevonjuk a húst. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percet sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és további 90 percet sütjük így a húst.
Ezután kikapcsoljuk a sütőt és a kéreg alatt pihentetjük 40 percet.
Utána szétszedjük a sós kérget, éles késsel felszeleteljük a húst vékony szeletekre. Főtt rizzsel, sült krumplival és salátával kínáljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=v8880meEXNk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


