Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós kéreg alatt sült hús recept

Sós kéreg alatt sült hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
170 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertéscomb
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb.150 g)
    • 450 g só
    • őrölt feketebors
    • fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A húst leöblítjük, és papírtörlővel leitatjuk a vizet. Alaposan besózzuk, bedörzsöljük őrölt fekete borssal és a fűszerkeverékkel. Kb. 20 percet állni hagyjuk, hogy a fűszerek egy kissé beivódjanak.

    Utána forró olajban minden oldaláról elősütjük a húst, és hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a sós kérget. A tojások fehérjét és a 450 g sót kemény habbá verjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektetjük a húst. A kemény sós habbal mindenhol bevonjuk a húst. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percet sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és további 90 percet sütjük így a húst.

    Ezután kikapcsoljuk a sütőt és a kéreg alatt pihentetjük 40 percet.

    Utána szétszedjük a sós kérget, éles késsel felszeleteljük a húst vékony szeletekre. Főtt rizzsel, sült krumplival és salátával kínáljuk.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=v8880meEXNk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá